Alegerea unui avocat

avocatura

Când vă întâlniți cu un avocat, trebuie să puneți mai multe întrebări pentru a vă asigura că știți exact ce va face avocatul pentru dvs. și cât va costa. Atunci va trebui să vă decideți dacă acesta este avocatul pentru dvs.

Mai întâi, înainte de a vă întâlni cu avocatul, revizuiți istoricul și inregistrarile privind disciplina avocatului pe pagina de internet a Baroului. Verificati dacă avocatul este membru al Baroului Bucuresti.

Iată câteva întrebări cheie pe care ar trebui să le adresați unui avocat Bucuresti la prima dvs. întâlnire:

– Care este experiența dvs. în acest domeniu? Ai mai avut cazuri ca mine înainte? Când e ultima dată când ai tratat un dosar ca al meu?
– Ce măsuri vor fi implicate în cazul meu? Care sunt rezultatele posibile?
– Cât timp vă așteptați ca acest caz să ia?
– Cum mă vei ține la curent cu progresul cazului?
– Va lucra altcineva la cazul meu – avocat asociat, asistent juridic? (Dacă un alt avocat va fi cel care se ocupă cel mai mult de cazul dvs., întrebați dacă îl puteți întâlni.
– Cum tarifati pentru timpul și pentru personalul dvs.? Taxați în funcție de oră sau de o taxă fixă? Aveți nevoie de un avans?
– Ce alte cheltuieli vor exista și cum se calculează acestea?
– Ce se poate face pentru a reduce taxele și costurile? (Costurile includ apeluri telefonice, fotocopiere, ajutor de secretariat, taxe de judecată, cheltuieli de călătorie etc.
– Îți poți pune în scris estimările?
– Cât de des voi fi facturat?
– Cum mă poți ajuta? Pot face o parte din muncă? Ce alte informații aveți nevoie?
– Care sunt alternativele mele? Este potrivit arbitrajul sau medierea?
Asigurați-vă că cereți explicații mai simple despre orice nu înțelegeți. Dacă decideți că doriți să angajați un avocat care să se ocupe doar de anumite părți ale cauzei dvs., adresați-va avocatului dacă ar dori să vă reprezinte doar pentru anumite chestiuni.

După ce primiți răspunsuri la întrebările dvs., întrebați-vă și pe dvs insusi:

  • Veți fi încântat să lucrați îndeaproape cu avocatul?
  • Credeți că este un avocat bun si ca are experiența și abilitatea de a vă ocupa de cazul dvs.?
  • Înțelegi explicația avocatului despre ce implică cazul tău?
  • Taxa pare rezonabilă?

Dacă răspunsurile sunt da, poate doriți să angajați acest avocat. Asigurați-vă că înțelegeți acordul înainte de a-l semna. Dacă nu sunteți confortabil cu oricare dintre termeni, NU îl semnați. Și dacă nu puteți rezolva dezacordul dvs., vă recomandăm să găsiți un nou avocat.