5 sfaturi pentru o nutritie corecta

alimentatie

A ne hrani sanatos nu ar trebui sa fie greu. Pentru mulți, „mănâncă mai sanatos” este un concept intimidant și abstract. Ce contează ca sa fie mai sănătos? Este nevoie de numărarea caloriilor?

Această confuzie este cunoscută de mulți oameni, dar îmbunătățirea nutriției nu trebuie întotdeauna să însemne o revizuire a dietei. De fapt, uneori schimbările mici pot avea cel mai mare impact. În onoarea Lunii Nutriției Naționale din luna martie, va prezentam cinci moduri rapide și ușoare de dietă care vă vor pune pe calea unei sănătăți mai bune.

Apreciati lipidele

Majoritatea oamenilor cred că toate grăsimile pot avea un impact negativ asupra sănătății. Dar, în realitate, grăsimile nesaturate – mononesaturate și polinesaturate, adică acizii grași omega-3 – sunt cunoscuți ca „grăsimi bune” și s-a dovedit că reduc inflamația și ajută la sănătatea inimii. Unele opțiuni excelente care va pot completa mesele și gustările includ nuci, semințe, avocado și uleiuri vegetale, cum ar fi măslinele și rapița.

Mănâncă mai multe vegetale

Aproximativ 95% dintre americani nu consumă suficientă fibră. Vegetale, fructe și cereale integrale sunt cel mai bun mod de a face acest lucru. Este adesea mai ușor să ne concentrăm asupra a ceea ce putem adăuga în comparație cu eliminarea, deci este o modalitate excelentă de a schimba modul de gândire și de a ne concentra pe ceva pozitiv. Oamenii ar trebui în cele din urmă să vizeze șapte până la 10 porții de fructe și legume în fiecare zi. Acest lucru poate părea mult, dar este foarte posibil dacă includeți legume și fructe la fiecare masă.

Nu tăiați carbohidrații

Să ai un carbohidrat care conține fibre sănătoase la toate mesele. Vorbesc cu o mulțime de oameni care aleg mese fără carbohidrați, ca o salată verde cu carne de pui pentru prânz, și apoi sunt lăsate senzație de energie scăzută, distras și poftește la prajituri în curând. Avem nevoie de carbohidrați pentru a completa nivelul zahărului din sânge și pentru a ne menține atenția.

Întotdeauna am recomandat să vă asigurați că aveți cel puțin o mică parte din cartofi dulci, quinoa, orez brun, etc., cu mesele dvs. pentru a vă asigura că obțineți substanțele nutritive de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru ca sa funcționeze. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care fac efort fizic sau intelectual și ard din rezervele lor de zahăr din sânge în mod regulat.

Stați jos când mâncați

Mâncați toate mesele și gustările de pe o farfurie în timp ce vă așezați la o masă. Acest lucru vă ajută în mod natural să mâncați mai puțin și să vă bucurați mai mult de el. Obisnuindu-ne sa nu mancam in timp ce stam in fata frigiderului, conducem masina, lucram la calculator sau sa ne uitam la televizor, ne ajuta sa fim mai atenti la ceea ce si cat mancam. Este un mic mod de comportament care poate afecta în mod natural porțiunile și bucuria.

Ascultați-vă corpul

Singurul lucru pe care aș dori să-l recomand oricui este să mănânce în timp ce ascultă mai bine corpurile lor, folosind ceea ce numesc coeficientul de foame (o scară de la 1 la 10 pentru foame, cu scopul de a sta între patru și șase). Poate fi o provocare ca sa înveți asta, dar de îndată ce veți simți cu adevărat să ascultați semnalele de foame ale corpului, vă puteți simți împuternicit să luați mai bine alimentele și deciziile de a mânca în fiecare zi și să mențineți o greutate sănătoasă trăind un stil de viață bine hrănit, după o dietă ultra-strictă.