Abilitatile inteligentei artificiale AI devin tot mai incredibile

Omenirea ar trebui sa fie deja ingrijorata. Robotii moderni, dotati cu inteligenta artificiala (AI) devin din ce in ce mai sofisticati. Multe dintre abilitatile lor au ajuns deja la cel mai inalt nivel.

Soferi, jurnalisti, militari, politisti si multi altii ar putea fi lasati in curand fara munca, deoarece chiar in acest moment, robotii sunt pe deplin capabili sa faca fata activitatilor din aceste zone.

Robotii ar putea incepe in curand sa inlocuiasca oamenii in anumite locuri de munca.

Jurnalisti sau politisti, inteligenta artificiala îi poate inlocui

Astazi, exista roboti care sunt capabili sa scrie stiri si articole pe un anumit subiect, fara ajutorul unei persoane. Washington Post are deja un „bot” de ceva timp, scriind materiale nu mai putin rau decat jurnalistii cu experienta.

„Robokop”, de asemenea, nu mai e de mult un film de fictiune. In Dubai, de exemplu, politisti robotici monitorizeaza si actioneaza pentru respectarea legilor de circulatie pe strazile orasului si chiar fac o treaba excelenta.

Inteligenta artificiala este capabila sa lucreze cu succes intr-o echipa, doar pentru a-si atinge scopul. Si nu numai cu alti roboti, inteligenta artificiala este capabila, la fel de bine, sa coopereze cu oamenii.

Inteligenta artificiala poate edita poze sau poate trisa la poker

Poetii vor trebui sa se reprofileze catre proza. Este o gluma, desigur, dar totusi, merita sa ne gandim la faptul ca robotii stiu deja cum sa scrie si poezii. Si pe orice subiect, chiar despre dragoste sau despre natura.

Robotii au invatat sa triseze. Nu trebuie sa ne gandim ca numai factorul uman este capabil sa creeze astfel de probleme. Robotii moderni sunt capabili sa insele increderea unor observatori prea increzatori.

Roboti artisti? La prima vedere pare fantastic. Toate nuantele si subtilitatile muncii fotografilor, inteligenta artificiala a invatat deja, astfel incat la aceasta ora poate crea capodopere, numai din simple fotografii.

Inteligenta artificiala poate avea ganduri filosofice. Si daca decideti sa discutati cu AI pe teme filosofice, este mai bine sa parasiti acest caz, puteti fi distrus in bucati in timpul discutiilor, deoarece robotul deja stie mai mult ca dvs. si intelege mult mai mult decat credeti.

Cireasa de pe tort: robotii cu AI ​​pot citi gandurile oamenilor. Cu doi ani in urma, in 2017, a fost efectuat un experiment, in timpul caruia robotul a recunoscut imaginile gandite cu mintea umana. O alta experienta a aratat ca AI a invatat sa ne transforme gandurile in semnale sonore.

Totul suna infricosator, nu? Dar aceasta este deja realitatea si va trebui sa invatam sa ne obisnuim cu ea.

 

Sursa articolului: Built In