Alegerea antrenorului de fitness

Nu puteti avea rezultate bune in fitness fara un antrenor competent.

Indiferent de tipul de sport sau de fitness in care v-ati implicat, o mare parte din succesul pe care il puteti avea consta in alegerea unui antrenor bun. Mai mult, valoarea unui antrenor nu inseamna doar profesionalismul sau. Un mentor ideal include multe calitati diferite, de care trebuie sa tineti cont inainte de a va decide pentru alegerea unui anumit instructor.

Un antrenor de fitness poate fi un mare profesionist dar fiecare persoana este atat de individuala in antrenamentele sale, incat uneori chiar si cel mai flexibil instructor nu va putea gasi o abordare corecta tuturor elevilor sai. Motivele pot fi motivatia slaba sau stabilirea incorecta a obiectivelor. Intr-adevar, pentru cele mai bune rezultate in fitness, trebuie sa creati o conexiune emotionala cat mai buna cu antrenorul dvs.

In continuare va vom arata ce anume trebuie sa cunoasteti atunci cand alegeti un antrenor.

Calificarea

In tara noastra inca nu exista standarde speciale pentru aceasta profesie, asa ca literalmente oricine poate deveni antrenor de fitness daca a urmat cursuri de specializare si a obtinut o diploma.

Instructorul trebuie sa aiba o pregatire sportiva si pedagogica, intr-o forma sau alta, documentata. In plus, daca are trofee, titluri si alte medalii sportive, atunci acest aspect reprezinta un mare avantaj pentru antrenorul respectiv.

Experienta de munca

Unii oameni pot fi sportivi excelenti dar nu sunt potriviti ca antrenori. Altii se pot antrena excelent dar nu au talent pedagogic si nu ii pot invata si pe ceilalti. In consecinta, trebuie sa verificati acest factor important la antrenorul preferat, adica experienta sa de munca. Cu cat are mai multa experienta, cu atat lucreaza cu rezultate bune si este probabil ca un antrenor flexibil si orientat catre mai multe persoane sa vi se potriveasca suta la suta. Este chiar recomandat un antrenor care lucreaza de cativa ani in acelasi loc. Inseamna ca metodele sale de lucru dau roade.

Cunoasterea domeniului

Un bun specialist are nevoie sa imbine calitatile a doua persoane simultan. In primul rand, el trebuie sa fie versat in tehnica efectuarii exercitiilor, sa cunoasca anatomie si celelalte aspecte ale profesiei sale, deci trebuie sa stie totul in amanunt si sa fie mai documentat decat orice sportiv obisnuit. In al doilea rand, el trebuie sa poata explica in cuvinte obisnuite orice activitate sau termen neinteles, astfel incat toti elevii sai sa priceapa. Daca poate indeplini aceste doua functii simultan, atunci este cu adevarat un antrenor profesionist.

Modul de comunicare

In alegerea unui antrenor, trebuie sa stiti ca nu numai calitatile sale profesionale sunt importante, ci si modul de comunicare al acestuia cu elevii sai. Pentru un antrenor profesionist este obligatoriu sa lucreze si sa comunice cu orice tip de personalitate si sa obtina rezultate, indiferent de simpatiile sau antipatiile sale personale.