Alegerea gazonului artificial

Gazon artificial langa piscina

Doriti un gazon verde tot timpul anului si nu vreti sa petreceti mult timp intretinandu-l? Atunci gazonul artificial este cu siguranta ceea ce aveti nevoie. Departe de covorul verde simplu de altadata, nu foarte decorativ, gazonul artificial de astazi a evoluat foarte mult. Cu diferite grosimi, variatii de nuante de verde, avand o atingere placuta, gazonul artificial va aduce o nota estetica certa decorului dvs. exterior.

Avantajele gazonului artificial

Din ce in ce mai realist, gazonul artificial se arata un excelent inlocuitor al gazonului natural. Foarte practic pentru toti cei carora le lipseste timpul pentru a pastra un gazon natural impecabil, gazonul artificial va ofera numeroase avantaje.

Economie de timp: fara cosire si intretinere usoara si rapida, care va lasa mai mult timp sa va dedicati altor activitati in aer liber.

Un decor exterior verde pe tot parcursul anului: indiferent de anotimp, decorul dvs. pastreaza o culoare vie si stralucitoare.

Economie de apa: fara griji la seceta si fara udare.

Este un decor realist pentru balcon sau in jurul piscinei, reducand implicit aportul de sol si resturi vegetale in apa piscinei.

Reprezinta un strat flexibil si protector pentru spatiile de joaca pentru copii.

Instalarea sa este usoara si rapida oriunde doriti: balcon, terasa, gradina. Indiferent de clima si regiunea de resedinta, gazonul artificial este rezistent la conditiile exterioare.

Criterii pentru alegerea gazonului artificial

Ati decis sa optati pentru instalarea gazonului artificial in spatiul dvs. exterior, dar nu stiti ce sa alegeti. Iata o lista de criterii ce va vor ajuta sa alegeti gazonul artificial ideal.

Culorile: Diferitele nuante de verde sau adaugarea unui fundal maroniu, reprezinta culori ce aduc realism, dinamism si fac gazonul artificial mai captivant din punct de vedere vizual.

Greutatea ierbii artificiale: cu cat gazonul este mai greu, cu atat este mai gros si mai dens. Prin urmare, va avea un aspect mai real, avand o calitate si durabilitate mai buna.

Grosimea gazonului: la fel ca si culoarea, grosimea gazonului sintetic poate varia de la 6 la 40 mm. Inaltimea firelor va fi aleasa in functie de tipul de spatiu care urmeaza sa fie acoperit. Cele mai mici inaltimi sunt destinate balcoanelor, in timp ce inaltimile mai mari sunt destinate spatiilor in aer liber destinate jocurilor sportive.

Permeabilitatea: este calitatea esentiala daca doriti sa acoperiti o zona in aer liber, gazonul artificial trebuie sa aiba gauri de drenaj pentru a evita stagnarea apei.

Rezistenta la rupere: in functie de frecventa calcarii, este recomandabil sa alegeti un gazon artificial care sa poata rezista numeroaselor treceri.

Protectia si tratarea ierbii artificiale: la fel ca toate elementele exterioare, este esential ca peluza artificiala sa beneficieze de tratamente, pentru a garanta o mare longevitate: tratament anti-UV, rezistenta la clor, rezistenta la inghet si retentia de caldura.