Avantajele folosirii gelului dezinfectant pentru maini

gel dezinfectant de maini

In fiecare zi, mainile ating multe obiecte, pe suprafata carora pot exista bacterii si virusi periculosi pentru sanatate. Cea mai buna metoda de curatare a pielii este sa o spalati cu sapun, dar daca acest lucru nu este posibil, un gel de maini antibacterian va poate ajuta in acest sens.

Gelurile cu actiune antibacteriana au o compozitie, un principiu de actiune si aplicare similare cu sapunul, dar difera intrucat au avantajele suplimentare

Un gel dezinfectant antibacterian este un tip de substanta antiseptica pe baza de apa. Are efecte antimicrobiene si antivirale, are avantajul ca poate fi utilizat in orice situatie si este capabil sa ne protejeze impotriva microorganismelor patogene timp de cateva ore.

Gelurile antibacteriene va sunt la indemana daca trebuie sa va mentineti mainile sterile. Sunt utile atat pentru cei ce trebuie sa intre in contact cu documente de hartie sau suprafete murdare, cat si pentru cei care circula deseori cu transportul in comun.

Ingredientul principal al produselor de igienizare moderne este alcoolul etilic. Uneori, acesta este inlocuit cu alcool izopropilic sau clorura de benzalconiu.

Alcoolul, spre deosebire de alti dezinfectanti, este capabil sa interfereze cu procesele metabolice ale celulelor. Pentru ca antisepticul sa va protejeze impotriva mai multor tipuri de virusuri, inclusiv noul coronavirus, trebuie sa contina cel putin 60% alcool, deoarece la aceasta concentratie el poate distruge membrana lipidica (grasa) a virusilor care se ataseaza de celule. Institutiile medicale folosesc antiseptice cu un continut de alcool de cel putin 70-95%.

Spre deosebire de produsele de uz general, antisepticele casnice nu contin clor toxic, substanta care este utilizata in mod obisnuit pentru tratarea suprafetelor

Pentru dezinfectarea frecventa a mainilor, este mai bine sa folositi gelurile dezinfectante care contin componente de inmuiere sau hidratare, deoarece acest lucru poate reduce senzatia de uscaciune, exfoliere si iritare a pielii pe care o poate provoca o concentratie mare de alcool. Astfel de produse gasiti si la igienata.ro un magazin online foarte bine aprovizionat cu dezinfectanti.

Extractele de aloe vera si musetel, vitaminele A si E, glicerina, pantenolul, uleiurile naturale cum ar fi macadamia, sunt adesea folosite ca suplimente ajutatoare. Aceste componente nu dezinfecteaza, ci hidrateaza si inmoaie pielea.

Compozitia gelurilor dezinfectante poate contine, de asemenea, miristat de izopropil pentru a da pielii mai multa netezime si clorura de benzalconiu – pentru a elimina efectul lipicios dupa aplicare. Pentru a face gelurile dezinfectante sa miroasa mai putin a alcool in momentul aplicarii si sa lase o aroma placuta dupa uscare, li se adauga diverse parfumuri.

Gelul dezinfectant, ca si produs antiseptic, este cel mai avantajos tip de produs de igienizare pentru utilizarea de zi cu zi. Cel mai adesea se vinde in recipiente cu volume de 20, 30 si 50 ml. Pentru utilizarea sa intr-un mediu profesionist, cum ar fi institutiile medicale si saloanele de infrumusetare, puteti gasi si recipiente mai mari, de 100-250 ml.