Avantajele rulourilor din aluminiu

avantaje rulouri aluminiu

Una dintre cele mai solicitate si populare solutii decorative din oferta de design interior este reprezentata de rulourile din aluminiu pentru ca prezinta multe avantaje. Combinatia armonioasa dintre proprietatile lor estetice, tehnice si practice creeaza o concurenta semnificativa pentru alte metode de decorare a deschiderii ferestrelor. Lamelele din aluminiu sunt utilizate in mod activ in camerele de uz casnic, dar prezenta unei game largi de culori si o abundenta de texturi ale acestui produs face posibila alegerea unei optiuni, indiferent de stilul decorului.

Principalele avantaje la rulouri din aluminiu, mai ales in comparatie cu celelalte rulouri de pe piata, din lemn sau tesaturi, sunt urmatoarele:

Respectarea mediului. Sunt complet sigure pentru sanatatea umana, deoarece nu contin elemente chimice daunatoare si, de asemenea, nu emit substante toxice in timpul functionarii si din nici din cauza factorilor externi. Acest lucru impiedica membrii familiei sau oaspetii sa dezvolte o reactie alergica. Prin urmare, pot fi instalate in camerele si dormitoarele copiilor. Pentru a produce aceste structuri, nu este necesara defrisarea (ca la modelele din lemn), astfel incat achizitionarea lor nu are un impact negativ asupra mediului inconjurator.

Rezistenta excelenta si greutatea redusa. In ciuda greutatii lor reduse, tolereaza excelent orice fel de deteriorari mecanice.

Durata lor de viata este gandita pe termen lung. Sistemele din aluminiu nu se deformeaza si sunt rezistente la atacuri corozive. Aceste calitati fac posibil sa uitati de cumpararea unui decor nou la fereastra termopan pentru o lunga perioada de timp.

Aplicarea unui strat de protectie special pe benzi. Datorita acestui fapt, structura rulourilor din aluminiu a primit rezistenta la temperaturi extreme, nedecolorandu-se la lumina soarelui, umezeala si alti factori negativi de mediu. Acest lucru va permite sa atarnati rulourile din aluminiu și in interior, in bucatarie si baie.

Instalare usoara. Designul are un numar mic de componente care pot fi asamblate in cateva minute. Nu necesita abilitati practice speciale, instalatorii profesionisti sau multe scule. Oricine poate face fata instalarii, iar instructiunile incluse in kit vor ajuta la accelerarea procesului.

O gama larga de culori si dimensiuni. Multitudinea de culori va permite sa alegeti jaluzele care se potrivesc cel mai bine designului camerei selectate. Capacitatea de a alege latimea si lungimea corespunzatoare este un avantaj semnificativ pentru proprietarii cu deschideri de ferestre nestandardizate.

Rezistente la foc. Rulourile din aluminiu nu sunt inflamabile, prin urmare sunt clasificate ca ignifuge. Datorita acestei proprietati, acestea pot fi instalate in bucatarie, chiar langa cuptor sau aragaz.

Lipsa unei ingrijiri speciale. Particulele de murdarie nu adera la ele, iar praful nu se aduna la suprafata, astfel incat aspectul lor ramane intotdeauna estetic si curat. Pentru a mentine curatenia, nu este nevoie sa cumparati detergenti sau substante chimice speciale.

Protectie maxima impotriva radiatiilor ultraviolete si a privirii trecatorilor. Completarea stilului general al camerei nu este singura functie a rulourilor din aluminiu. Acestea impiedica patrunderea luminii nedorite de pe strada (soare sau lumina artificiala), asigurand un intuneric complet.

Lipsa mirosului neplacut. In ciuda faptului ca structura rulourilor se bazeaza pe aluminiu, acesta nu emana niciun fel de miros metalic, fiind un avantaj considerabil.