Ce chiuveta alegem pentru bucatarie?

Chiuveta inoc in bucatarie.

Chiuveta este cu siguranta singurul element de neinlocuit intr-o bucatarie. Aragazul poate fi inlocuit cu o plita sau un cuptor cu microunde. Chiar si un frigider care ocupa mult spatiu poate fi abandonat in favoarea unui racitor mic pentru conserve si gustari.

Chiuveta – element esential al bucatariei

Chiuvetele de bucatarie nu se mai limiteaza doar la vechile modele, fabricate exclusiv din faianta, atat de populare pe piata de profil. Acum puteti alege modele de chiuveta rotunde, patrate si chiar poligonale, din alte materiale precum fonta, inox sau fibra de sticla.

Chiuvetele patrate sunt considerate clasice. Sunt suficient de spatioase si difera intr-o varietate de configuratii si marimi. Puteti cumpara o chiuveta spatioasa sau puteti comanda una cu adaosuri speciale, de genul marginilor care actioneaza ca suprafate de uscare a vaselor. Acest tip  de chiuveta este potrivit atat pentru bucatariile mari, cat si pentru cele mai mici, datorita versatilitatii sale. Marimea trebuie selectata in functie de dimensiunea blatului mobilei de bucatarie, dar nu trebuie sa uitati ca o chiuveta care este prea mare poate fi inconfortabila.

Chiuveta are o adancime optima?

La fel de populare ca cele patrate, chiuvetele dreptunghiulare se potrivesc excelent cu bucatariile alungite, asezate convenabil de-a lungul blatului. Pentru cele mai largi, este mai bine sa alegeti o alta optiune – fie trebuie sa lasati un spatiu suficient intre chiuveta si perete, fie sa intindeti mana pentru a spala vasele.

Majoritatea chiuvetelor rotunde sunt mai mari si mai adanci decat cele cu colturi. In schimb, acestea nu pot fi echipate cu sectiuni suplimentare, asa ca va trebui sa stabiliti un alt loc pentru uscarea vaselor. Acestea arata minunat in orice bucatarie, iar varietatea de culori si modele disponibile va permite sa o transformati intr-un element de decor foarte elegant.

Daca bucataria dvs. este mica, cel mai bine este sa alegeti o chiuveta de colt, ce are o forma triunghiulara. Poate fi montata cu usurinta intr-un colt si nu ocupa mult spatiu.   Adancimea optima a unei chiuvete este estimata undeva intre 16 si 20 de centimetri.

Indiferent de forma, rotunda, dreptunghiulara, triunghiulara sau mai complexa, inainte de alegerea chiuvetei trebuie sa tineti cont de dimensiunile si configuratia mobilierului bucatariei. In concluzie, trebuie sa analizati atent diferitele modele de chiuveta si abia apoi sa decideti care dintre ele este ideala pentru bucataria dvs.