Cine a inventat aparatul foto si de ce

aparat foto

Mulți dintre noi suntem pasionați de fotografie, însă câți dintre noi știm cine a inventat aparatele de fotografiat pe care le manipulăm în fiecare zi, și până la urmă, de ce? Într-adevăr, nu mulți, iar de aceea, astăzi vom vedea cine a inventat camera foto și mai exact, de ce.

Aparatul de fotografiat a fost inventat în anul 1836 de Louis-Jacques Mande Daguerre (1787-1851), un simplu decorator de teatru de origine franceză, care avea mai apoi să devină inventatorul unui aparat pe care îl îndrăgim astăzi cu toții.

Primul aparat foto, inventat de Louis-Jacques Mande, nu a fost exact cum ne imaginăm noi astăzi. Într-adevăr era destul de greu să îți pui pozele pe rețelele de socializare fără funcția de transfer prin Wi-FI. Lăsând gluma la o parte, acesta nu imprima fotografia pe un film, cum probabil mulți s-ar gândi, fotografiile produse de acest aparat fiind mai mult niște iluzii optice decât fotografii în formatul pe care îl știm astăzi. Acesta avea nevoie de o hârtie îmbibată cu o soluție numită clorură de argint, mai apoi, această hârtie fiind tratată cu o altă soluție, care oprea procesul de formare a imaginii.

In 1826 il cunoaste pe Joseph Nicephore Niepce, persoana ce era de asemenea interesata de captarea imaginilor pe un suport solid. Lucrand impreuna, creaza procedeul numit dagherotipie, prin care se crea o imagine negativa in relief.

Dar, de ce era interesat de asa ceva? Ei bine, ca orice invenție, nimeni nu știe exact motivul care i-a determinat atât pe Louis-Jacques Mande Daguerre, cât și pe mulți alții să contribuie la o astfel de descoperire. Cel mai probabi Louis-Jacques Mande este doar persoana care este cunoscută de noi, astăzi, pentru această invenție, aceasta fiind posibil gândită sau chiar prototipată de mulți alții înaintea lui.

Sperăm ca acest articol ți-a fost util și că de acum vei știi care sunt originile tipului de camera foto pe care o folosești în fiecare zi.