Cum să te încălzești iarna cu aerul condiționat

aer conditionat bucuresti

Poate ai ajuns pe această pagină pur și simplu din curiozitate, sau poate chiar esti interesat de montaj aparat de aer conditionat in iarna asta. În orice caz, uite cum să te încălzești iarna asta fără calorifere, doar cu aparatul de aer condiționat.

În primul rând, am dori să începem prin a spune ca încălzirea pe termen lung cu aparatul de aer condiționat este pur și simplu ineficientă. Cu toate acestea, însă, aici sunt câteva sfaturi în cazul în care totuși vrei să încerci.

Primul sfat și probabil și cel mai important ar fi să nu folosiți aparatul de aer condiționat pentru încălzire în zonele în care termometrele înregistrează mai puțin de -10 °C, asa cum se intampla in Bucuresti, deoarece acestea ori nu dau randament, ori pur și simplu nu funcționează.

Un alt sfat ar fi să montați aparatul de aer condiționat într-o poziție cât mai favorabilă. Acest lucru înseamnă să montați aparatul astfel încât să aibă rază directa către dumneavoastră. Acest fapt se datorează faptului că aparatele de aer conditionat nu încălzesc camera, ci aerul din aceasta.

Un al treilea sfat ar fi să vă asigurați că sunteți dispus să țineți aparatul pornit tot timpul, avand in vedere care este pretul energiei electrice. Din nou, pereții camerei nu se încălzesc atunci când va încălziți cu aparatul de aer condiționat, ceea ce înseamnă ca energia termică produsă de acesta se va disipa la scurt timp după scoaterea din funcțiune a aparatului.

Acestea sunt doar trei sfaturi cu privire la acest subiect, însă cum am zis și mai devreme, noi nu vă recomandăm să folosiți această soluție toată iarna atât din cauza ineficienței comparată cu alte soluții, cum ar fi centralele termice, care sunt destinate acestui regim de funcționare, cât și din cauza eventualului disconfort cauzat de funcționarea continua a acestor aparate.