De ce tenisul e un sport perfect pentru copii

sanatate prin sport

Tenisul este unul dintre cele mai benefice activitati sportive, deoarece este un sport extrem de activ. In timpul unui joc de tenis, toate grupele musculare ale corpului uman sunt puse la treaba, ceea ce ii dezvolta forta si agilitatea. Tenisul va permite sa intariti muschii mainilor si incheieturilor, sa mariti mobilitatea mainilor, in plus, spatele si picioarele sa obtina o incarcatura cardio excelenta. Acest sport ajuta la revitalizarea sistemului cardiovascular, la imbunatatirea vitezei de reactie, la dezvoltarea coordonarii si la urmarirea zborului mingii, fapt care este, de asemenea, un exercitiu excelent pentru muschii oculari.

Sanatate fizica, dar si mentala

In ceea ce priveste psihicul uman, lectiile de tenis ofera o oportunitate de a scapa de stresul mental. La urma urmei, nu este nici un secret ca in timpul efortului fizic activ organismul produce hormonii care produc bucurie – endorfinele. Productia constanta de endorfine ajuta la scaderea stresului si imbunatateste starea de spirit si, de asemenea, restabileste sistemul nervos.
Jocul de tenis contribuie in mod substantial la imbunatatirea atentiei, la dezvoltarea memoriei si a gandirii strategice, la dezvoltarea unor calitati atat motrice, cat si psihice pentru un jucator, la dezvoltarea aptitudinilor fizice, da un sentiment real de satisfactie si creste starea generala de spirit.
Cursurile de tenis reprezinta o contributie imensa la sanatatea copilului. Toate grupurile musculare se dezvolta, circulatia sangelui se imbunatateste, se formeaza pozitia corecta a corpului, crescand puterea si rezistenta organismului.

Elimina dependenta copiilor de ecrane

Atletii tineri implicati in tenis, pe langa o sanatate excelenta, dobandesc stabilitate psihologica si incep sa caute victorii la nivelul intregului proces educational.
In fiecare zi, copiii petrec din ce in ce mai mult timp cu ochii in ecranele telefoanelor inteligente, ale tabletelor, monitoarelor si televizoarelor. Chat-ul online si pasiunea pentru gaming ii face sedentari, placerea victoriilor fiind transferata din viata reala in mediul virtual. Vizitele regulate la terenul de tenis il vor ajuta pe copil nu numai cum sa invete sa joace tenis, ci si sa-si faca prieteni reali si, cel mai important, sa simta satisfactia unica a victoriei obtinute intr-un meci real in care, in plus, a transpirat abundent, eliminând toxinele din corp.