Elon Musk a intrat in topul primilor zece miliardari din lume

Elon Musk este CEO-ul companiilor Tesla si SpaceX.

Omul de afaceri american Elon Musk, CEO al celebrelor companii Tesla si SpaceX, a intrat pentru prima data in topul celor mai bogati zece oameni de pe planeta.

Averea lui Elon Musk depaseste 70 miliarde de dolari

Revista Forbes indica faptul ca o mare parte din cresterea averii Musk este asociata cu o apreciere accentuata a valorii bursiere a Tesla. Conform datelor publicate pe siteul NASDAQ, la jumatatea lunii martie pretul actiunilor companiei nu depasea 400 dolari per actiune, iar la inchiderea tranzactiei de miercuri, acesta depasise deja 1.541 dolari. In prezent, averea lui Musk este estimata la 70,8 miliarde de dolari.

Revista Forbes il plaseaza pe Musk pe a opta treapta in lista celor mai bogati zece oameni de pe planeta. Locul noua, cu o avere de 68,5 miliarde de dolari, este ocupat de proprietarul grupului Reliance Industries Ltd. (RIL), indianul Mukesh Ambani, iar unul dintre fondatorii Google, Larry Page (67,7 miliarde de dolari) inchide topul celor mai bogati zece oameni de pe planeta.

Jeff Bezos ramane cel mai bogat om din lume

Totusi, fondatorul Tesla si SpaceX este in continuare inferior ca si avere fostului CEO Microsoft, Steve Ballmer (71,2 miliarde de dolari), seful fondului de investitii Berkshire Hathaway, Warren Buffett (72 de miliarde de dolari), unuia dintre fondatorii Oracle Corporation, Larry Ellison (72,9 miliarde de dolari) si sefului Companiei Facebook, Mark Zuckerberg (88,4 miliarde de dolari). Primele trei locuri sunt ocupate de fondatorul Microsoft, Bill Gates (112,4 miliarde de dolari), CEO-ul grupului francez de companii LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Bernard Arnault (113,4 miliarde de dolari) si fondatorului corporatiei Amazon, Jeff Bezos care, pentru al treilea an consecutiv, ramane cel mai bogat om de pe planeta cu o avere de 178,6 miliarde de dolari.

Compania Tesla a fost fondata de Musk in anul 2003. Aceasta a fost denumita initial Tesla Motors dar mai tarziu a fost redenumita simplu: Tesla. Initial, compania era specializata doar in productia de vehicule electrice dar mai tarziu a inceput sa creeze si panouri fotovoltaice, baterii solare, precum si alte sisteme de stocare a energiei.