Munca la domiciliu – castiguri din traduceri

Traducerile online se pot efectua ca si munca la domiciliu.

Daca cunoasteti o limba straina, din munca la domiciliu puteti castiga prin traduceri de texte. Aceste servicii sunt comandate de agentii de traducere, unii proprietari de siteuri sau, pur si simplu, persoane fizice.

Nu este necesar sa fii traducator certificat. Dar cunoasterea unei limbi straine si a celei native este necesara la un nivel inalt. Un mare plus va fi cunostintele din orice domeniu (constructii, finante, drept, jocuri video etc.).

De asemenea, aveti nevoie de alfabetizare pe calculator (abilitatea de a lucra cu MS Word, Excel, si alte programe des folosite).

Factori de care depind tarifele traducerilor

Limba. Cele mai scumpe sunt chineza, japoneza, coreeana, araba, ebraica si alte limbi rare si complexe.

Urgenta. Munca urgenta (trebuie sa timiti traducerea in ziua primirii comenzii) este estimata la doua ori mai scumpa.

Textul subiectului. Traducerea textelor de specialitate care necesita cunostinte intr-o anumita zona este mai scumpa decat traducerile generale.

Sfaturi cum sa castigati mai multi bani din traduceri

Lucrati cu clienti straini. Ii puteti gasi pe bursele internationale de freelanceri. Acest lucru va va permite sa primiti plata in dolari sau euro si, in consecinta, sa mariti castigurile din traducerea textelor.

Alegeti o specializare. Daca aveti cunostinte in orice domeniu, cautati comenzi din acest domeniu. Specializarea imbunatateste calitatea si viteza traducerii.

Aflati instrumentele CAT (instrumente de traducere automate – nu trebuie confundate cu traducerea automata, cum ar fi Google Translate). Ele cresc productivitatea si, in consecinta, cresc veniturile traducatorului.

Engleza este un raspuns fara echivoc la intrebarea privind limba straina care este cea mai solicitata. Aceasta este lider in numarul de comenzi, depaseste alte limbi cu o marja mare. Dar, pe de alta parte, exista mai multi traducatori din engleza decat din alte limbi.

Daca nu vorbiti limba cea mai comuna, aveti avantaje – deoarece sunt putini traducatori si ratele mai mari. Dupa cum vedeti, atat o limba populara, cat si una rara, face posibila castigarea de bani pe Internet din traducerea textelor. Se pare ca exista o multime de oameni care vor sa efectueze acest tip de munca la domiciliu – de la elevi la profesionisti cu experienta deosebita. Deci, daca sunteti poliglot, cautati comenzi in toate limbile ce le stapaniti.