Necesitatea achizitionarii unei lanterne puternice

Lanterna puternica

Lanterna puternica este de un mare ajutor intr-o mare varietate de situatii. Ea pot deveni o sursa de iluminare excelenta a oricarui spatiu in care lumina lipseste. De fapt, exista numeroase situatii (noapte, pesteri, subsoluri, etc.) si nu stiti niciodata cand o lanterna va va fi de folos. Prin urmare, cel mai bine este sa aveti o lanterna in posesia dvs. In continuare va vom spune cate ceva despre lanternele de mare putere, de ce sunt necesare, pentru ce cazuri sunt utilizate si vom puncta principalele caracteristici ale lanternelor.

De ce aveti nevoie de o lanterna puternica?

Lanterna este un dispozitiv electric versatil, fiind utilizata intr-o mare varietate de cazuri. Iata cateva dintre ele:

  1. luminile sunt stinse in casa;
  2. mergeti de-a lungul unui drum intunecat si nu vedeti pe unde sa mergeti si ce e sub picioarele voastre;
  3. atunci cand efectuati activitati intr-o camera intunecata;
  4. mergeti intr-o excursie unde aveti nevoie de o sursa de lumina.

Exista numeroase alte situatii ce pot necesita o lumina puternica. Lanternele cu putere redusa nu vor face fata acestora. Cea mai buna optiune este sa folositi lanternele puternice.

Cea mai puternica lumina pentru lanterna o ofera becurile tip LED. Astazi nu au egal intre corpurile de iluminat similare. Pretul pentru acesta este acceptabil pentru diferite bugete, iar caracteristicile tehnice sunt uimitoare. Prin urmare, daca alegeti o lanterna buna, atunci va sfatuim sa luati in considerare doar modelele cu LED-uri. Lanternele cu LED-uri sunt de mai multe feluri.

Lanterna de mana este un tip de lanterna pe care o puteti pune cu usurinta in buzunar si o puteti folosi pentru operatii unice. De exemplu, gasirea lucrului potrivit intr-o camera unde luminile au fost stinse brusc. Astfel de lanterne sunt adesea folosite acasa.

Lanterna tip proiector este potrivita pentru utilizarea sa in situatii in care trebuie sa iluminati drumul din fata.

Lanterna frontala este montata pe frunte si persoana are ambele maini libere pentru alte actiuni. Aceste lumini sunt adesea folosite in timpul unor activitati precum drumetii, alpinism, ciclism, etc.

Exista si alte lanterne specializate, al caror dispozitiv a fost conceput pentru nevoi specifice. De exemplu, pentru operatiuni subacvatice sau pentru speologie (studierea grotelor).

O lanterna puternica dotata cu electrosoc este un tip de lanterna care, pe langa iluminare, sunt folosite si ca element de auto-aparare a omului. In interiorul acesteia se afla o baterie reincarcabila puternica, ce permite lanternei sa functioneze ca un electrosoc. Astfel de modele sunt folosite in scopul protectiei propriei persoane fata de potentiali atacatori, anihilandu-le actiunile fara a le provoca daune fizice semnificative.

Cum alegeti lanterna potrivita?

Ati studiat un numar mare de modele foarte diferite, dar nu va puteti decide asupra uneia? Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa respectati doua reguli.

Prima regula este sa determinati motivul pentru care aveti nevoie de o lanterna. Ganditi-va la scopul lanternei si la cat de des va fi folosita. Daca aveti nevoie de o lanterna doar pentru a gasi un chibrit si lumanari acasa, cand s-au stins luminile, atunci nu are sens sa cumparati lanterne uriase. In acest caz, este recomandat sa cumparati lanterne mici.

Daca aveti nevoie de o lanterna pentru a ilumina un spatiu mare, atunci este mai bine sa alegeti modelele mari. Acestea sunt lanterne tip proiector, care sunt capabile sa lumineze spatii extinse pentru o lunga perioada de timp. Proiectoarele sunt potrivite pentru utilizare in exterior, atunci cand trebuie sa mergeti de-a lungul unui drum forestier, a unei cai ferate sau in alte situatii similare.

A doua regula este sa determinati indicatorii tehnici ai lanternei. Una dintre caracteristicile principale ale unei lanterne este lumenul, unitatea de masura pentru fluxul luminos. Cu cat valoarea lumenilor este mai mare, cu atat lanterna lumineaza mai puternic. In plus, lanterna ar trebui sa se potriveasca confortabil in mana si sa nu alunece. Puteti cumpara o lanterna puternica de pe edino.ro, unde veti gasi si alte obiecte extrem de utile.