Pornirea unei afaceri costa; de cati bani ai nevoie?

afacere

Începerea unei afaceri poate fi o aventura interesantă. Trebuie sa iti canalizezi talentul și ingeniozitatea pentru a crea organizația în care credeți. Dar procesul nu este simplu. Este nevoie de timp, dedicație și – ați ghicit – bani.

Dacă vă gândiți să lansați o nouă afacere, este posibil să nu știți de unde să începeți cu finanțele. Cu toate acestea, dacă sunteți organizat și atent, vă puteți planifica finanțarea și puteți menține bugetul de pornire pe drumul cel bun. Iată cum puteți afla cât vă trebuie ca să vă lansați afacerea și care sunt cele mai bune modalități de a obține finanțare.

1. Începeți cu pași mici

Probabil că aveți așteptări mari pentru compania dvs. Cu toate acestea, optimismul orb poate provoca să investești prea mulți bani prea repede. La început, este intelept să păstrăm o minte deschisă și să ne pregătim pentru probleme care ar putea apărea, spun experții. Proprietarii de afaceri ar trebui să înceapă cu un pic de scepticism sănătos. Un potențial proprietar de afaceri ar trebui să înceapă să planifice o afacere mică, înțelegând pur și simplu potențialul ideii de afaceri.

Cea mai bună abordare este să vă testați ideea într-un mod mic, ieftin, care vă oferă o bună indicație dacă clienții au nevoie de produsul dvs. și cât de mult sunt dispuși să plătească pentru el. Dacă testul pare a avea succes, atunci puteți începe să vă planificați afacerea în funcție de ceea ce ați învățat.

2. Estimați-vă costurile

Potrivit Administrației SUA pentru întreprinderile mici, majoritatea microbusinessurilor au costat în jur de 3.000 de dolari, în timp ce majoritatea francizelor la domiciliu au costat între 2.000 și 5.000 de dolari pentru a începe.

În timp ce fiecare tip de afacere are nevoile proprii de finanțare, experții au câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă dați seama cât de mult va fi nevoie de bani. Se estimează că un antreprenor va avea nevoie de șase luni în costuri fixe la îndemână la pornire. Faceți-vă  un plan care să vă acoperiți cheltuielile în prima lună. Identificați-vă clienții înainte de a deschide ușa pentru a putea avea o modalitate de a începe cu care să acoperiți aceste cheltuieli.

Când vă planificați costurile, nu subestimați cheltuielile și amintiți-vă că ele pot crește odată cu creșterea afacerii. Este ușor să ignori costurile când te gândești la imaginea de ansamblu, dar ar trebui să fii mai precis când planifici cheltuielile fixe. Într-adevăr, subestimarea costurilor poate să vă decimeze compania.

Unul dintre principalele motive pentru care cele mai multe întreprinderi mici eșuează este că ei pur și simplu nu mai au bani. Întocmirea unui plan de afaceri fără a vă baza pe estimările asupra realității conduce adesea la un nefericit și adesea inutil eșec al afacerii. Fără beneficiul experienței sau al finanțelor istorice reale, este ușor să supraestimați veniturile unei noi companii și să subestimați costurile.

3. Planificati fluxul de numerar

Un alt aspect important al planificării financiare a unui startup este proiectarea fluxului de numerar al întreprinderii. Proprietarii de noi afaceri trebuie să-și proiecteze fluxurile de venituri pentru cel puțin primele trei luni ale afacerii. Trebuie sa adăugati nu numai costurile fixe, ci și costurile estimate ale bunurilor, dar și cele mai bune și cele mai nefavorabile venituri.