Scaunele din lemn – piesele de mobilier utile pentru orice decor

scaune lemn living

Scaunele au o istorie aproape tot atat de lunga ca a omenirii. Inca din timpurile Greciei Antice si a Imperiului Roman, aceste piese de mobilier au fost folosite in mod uzual. In timp, scaunele si taburetele au suferit modificari semnificative. Abia in perioada Renasterii au inceput sa apara scaune cu spatar ridicat si cotiere. Un astfel de mobilier era privilegiul proprietarilor de mosii instarite si, prin urmare, impodobea doar decorul interior al caselor nobile.

La acea vreme, scaunele insemnau adevarate opere de arta: contineau elemente sculptate, tesaturi scumpe cu gofrari aurii si textile pretioase – toate acestea reprezentand materiale obisnuite pentru fabricarea acestora. Ulterior, mobilierul a devenit specializat pentru fiecare camera in parte, astfel incat au aparut scaune speciale pentru birouri, bucatarii, livinguri sau pentru zonele de relaxare, scaunul tip balansoar castigand o popularitate extraordinara in acest sens.

Cum alegem scaunul potrivit

Acum magazinele ofera o larga gama de mobilier pentru toate gusturile. O varietate de forme, culori, precum si de materiale din care sunt construite, face posibila alegerea exacta a mobilierului de care aveti nevoie. Scaunele si fotoliile de astazi pot fi reglabile sau sunt facute la comanda pentru o persoana cu o inaltime, greutate si varsta specifica.

Alegand scaune pentru decorul interior al locuintei, suntem ghidati cel mai adesea de atractivitatea lor si abia apoi de gradul de confort. Achizitionand scaune sau fotolii pentru birou, va trebui sa aveti grija de practicitate, comoditate si fiabilitate in primul rand. Producatorii moderni chiar au rezolvat vesnica problema a lipsei de spatiu liber in casele noastre, oferind pentru vanzare scaune pliante ce pot fi folosite atat in bucatarie, cat si in spatiul de lucru.

Cel mai popular dar si fiabil material pentru confectionarea scaunelor a fost si ramane lemnul. Dar chiar si aici, designerii moderni gasesc diverse modalitati pentru realizarea fanteziilor lor, combinand lemnul cu plastic, metal si chiar sticla. Cat pentru forma scaunelor, designerii gasesc noi solutii, transformandu-le in mecanisme complexe ce se pot transforma pentru diverse scopuri, potrivit dorintelor proprietarului.

Din pacate, au disparut acele vremuri cand scaunul era considerat o opera de arta. Astazi, un scaun este o piesa de mobilier obisnuita si omniprezenta pentru noi, astfel incat multe persoane care achizitioneaza scaune nu experimenteaza un impuls creativ special.

Cumparand scaune din lemn pentru living putem crea un decor placut

In fond, scaunele joaca, exact ca orice alt obiect de mobilier, un rol decisiv in crearea unui ambient interior in ansamblu, indiferent daca acesta se doreste ca parte a unui birou sau a unui living. De asemenea, scaunele trebuie sa fie selectate in conformitate cu designul general al camerei, ele nu trebuie sa iasa in evidenta, ci au rolul de a sublinia stilul si consistenta respectivului decor interior.

Daca, printr-o minune, dupa ce ati vizitat toate magazinele de mobila si nu ati gasit exact scaunele de care aveti nevoie, nu ar trebui sa va suparati. Acest ghinion este perceput doar la prima vedere, deoarece acum aveti si posibilitatea de comanda scaunele dorite online, pe siteuri unde puteti contacta producatorul, comandand scaune pe gustul dvs. In acest caz, veti avea ocazia sa consultati un designer creator de scaune sau fotolii ce poate crea modele personalizate pentru orice fel de decor interior si chiar de gradina.