Semne ale excesului de zahar

exces de dulciuri

Zaharul are un gust bun, iar tot ce contine zahar este delicios. Carbohidratul dulce cristalin pare a fi peste tot. Cei mai mulți dintre noi iubesc gustul de neuitat al deserturilor copilariei, atunci cand eram stimulati de dulciuri. Totuși, ceea ce poate parea a fi o placere nevinovată este de fapt motivul pentru multe probleme de sanatate complicate atunci cand consumam zahar in cantitati mari. Astazi, zaharul este greu de evitat, dar mulți dintre noi nu ințeleg nici macar cat de dependenti suntem de fapt.

Organismul da semnale cu privire la un exces de consum de zahar

exces zahar

1. Dureri musculare și articulare
Acuzi dureri musculare acute sau te dor des articulatiile? Acesta poate fi unul din multele semnale pe care corpul tau le utilizează pentru a te avertiza despre procesele inflamatorii care se petrec în interiorul corpului.
Cantitățile prea mari de zahar din dieta ta fac celulele imune sa secrete mesageri inflamatorii in sangele tău care încearcă să descompună produsele finale de glicozitate avansate sau proteinele legate de o moleculă de glucoză.

2. Pofta de dulciuri
Zaharul este metabolizat foarte repede, lasandu-va sa simti foame, in ciuda faptului ca ati mancat dulciuri acum o oră. De fapt, zaharul este cunoscut pentru eliberarea dopaminei, similar cu ceea ce ați simți când utilizați medicamente care dau dependenta. Creierul vede zaharul ca o recompensa sau un tratament și cu cât mai mult zahar mănânci, cu atat mai mult corpul tau o dorește. Este un cerc vicios și da dependența. In plus, alimentele cu conținut ridicat de zahar nu va vor satura, deoarece nu contin substanțe nutritive utile.

3. Fluctuatii de energie
Glucoza este responsabila pentru aprovizionarea cu energie a corpului dumneavoastra, motiv pentru care este foarte important sa mentineti nivelul zaharului în sânge la un nivel adecvat. Orice abatere de la acest lucru poate duce la fluctuatia energiei pe parcursul zilei. Pentru a va menține nivelul de energie, evitați sa consumați dulciuri și gustari nesanatoase. Obțineți energie „reala” pentru corpul vostru si o stare de bine.

4. Erupții permanente ale pielii
Alimentele care conțin zahar adaugat provoaca niveluri de insulina marite și incep procesul de glicare sau legarea zaharului de moleculele de proteine. De indată ce glucoza intra în sange, lanseaza o serie de procese fiziologice complicate care pot provoca, în cele din urmă, inflamații și probleme ale pielii. Acest stimulent al insulinei poate duce la creșterea activității glandelor în piele și la activarea proceselor inflamatorii.

Aceasta înseamna ca o dieta bogata in zahar este asociata cu un risc mai mare de aparitie a acneei.