Teatrul de revista

teatru de revista

Daca aveti chef de un divertisment mai lejer pentru o seara de weekend sau vremea urata va indreapta spre spectacole mai degraba decat spre plimbari in aer liber, alegeti sa pasiti pragul Teatrului de Revista.

In Bucuresti, Teatrul de revistă „Constantin Tănase”, continuatorul traditiei revistei romanesti, are o activitate continua de 81 de ani in domeniu, iar in aceasta perioada s-a impus ca un demers artistic de prestigiu care delecteaza un public numeros de toate varstele. Teatrul de revista combina intr-un mod aparte muzica si dansul, satira sociala si divertismenul. In timp, revista a devenit un gen de spectacol unic si distinct, preferat pentru divertismentul de buna calitate, culori si costume, muzica si ansamblul de balet.

Pe scena Teatrului de Revista au evoluat cele mai importante vedete ale genului care au pastrat traditia, reinventand mereu divertismentul si farmecul acestui gen de spectacol. Mari artisti precum Constantin Tanase, Maria Tanase, Vasile Tomazian, Marilena Bodescu, Horia Caciulescu, Radu Zaharescu, Horia Serbanescu, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Nicu Constantin, Cristina Stamate si-au incantat publicul zeci de ani la Teatrul Tanase din Bucuresti.

Pana in 1991, Teatrul a prezentat spectacole in trei sali permanente: Sala Savoy situata pe Calea Victoriei 33-35, Sala Victoria situata pe Calea Victoriei 174 si Gradina Boema. In acest moment va asteapta in Sala Savoy si vara in Gradina Herastrau.

Revista romaneasca moderna este legata de numele si activitatea lui Constantin Tanase si a Companiei „Carabus”, infiintata la 2 iulie 1919. Marele artist Constantin Tanase a pastrat buna tradiție a marilor actori de comedie, dand nastere unui tip de personaj ramas celebru, acela al omului simplu, umil și necajit mereu în contradicție cu birocrația aparatului de stat. Personajul lui Tanase era mereu urmarit de cenzura insa niciodata uitat de public datorita popularitatii sale. Actualii actori ai Teatrului de Revista duc mai departe mostenirea spirituala a marelui Tanase, prin satira sociala de actualitate, cu trimiteri comice la lumea politica complicata din zilele noastre.